Slade Czech - chovatelská stanice plemene Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Novinky - 2006

Listopad 2006 - World Dog Show 2006 in Poland

Světová výstava psů 2006 Jako spousta jiných chovatelů a příznivců různých plemen jsme se moc těšili na Světovou výstavu psů v Polsku. Pro nás to znamenalo absolvovat cca 400 km a několik hodin jízdy. Přestože polské silnice raději nebudeme komentovat, na místo jsme dojeli bez problémů a včas.

Výstavní budovy byly prostorné, což je vždy moc důležité pro klid psů i lidí. Stafíci byli rozděleni do dvou kruhů - v jednom se předváděly feny a ve druhém psi. Fenky posuzovala Dorota Kuczyńska-Standełło (PL) a psy Damir Skok (HR).

Bohužel jsme museli nechat doma Keníka, který byl přihlášený, protože týden před výstavou měl menší úraz na hlavě, tak nám držel palečky doma. A asi opravdu pevně, protože naše FILOMENNE NoYap Magicpower´s se stala SVĚTOVOU VÍTĚZKOU ve své třídě puppy (6 - 9 měsíců), kde původně ze 7 přihlášených fen bylo v kruhu 5 krasavic. A co jsme vůbec pak nečekali, když se utkala o titul BEST PUPPY s vítězem ze třídy psů a opět vyhrála! Máme nesmírnou radost, jednak proto, že to byla Filoménky třetí výstava (na obou předešlých obdržela vždy Výbornou) a hlavně proto, že v tuto chvíli má "jen" 8 měsíců :0) Tak jí budeme držet palečky, aby nám i nadále rostla do krásy :0) A moc moc ji gratulujeme! Jako vždy tady najdete spoustu foteček, a to nejen pejsků. Pokoukejte s námi!

Září 2006

Antonín Malý Tento měsíc nás navštívil pan fotograf Antonín Malý se svou paní, který se ve své volné tvorbě věnuje psům nejrůznějších podob a značek již mnoho let. Jak sám říká:

“ Svět je plný psů. Někteří jsou malí, střední nebo velcí. Mnoho psů pracuje, jsou služební, hlídací, záchranáři, pomáhají handicapovaným lidem nebo hledají drogy. Největší skupina psů je ale uplně k ničemu, plní pouze společenskou poptávku lidí, nicméně již od starodávna je tato skupina nejvděčnějším objektem všech možných výtvarných technik. ”

Bylo to moc milé posezení a i přesto, že času nebylo moc, dostalo i na focení našich pejsků: Foto 01, Foto 02.
Jeho tvorbu najdete na stránkách http://www.antoninmaly.cz/ a opravdu je na co koukat !

[03.09.2006] Po moc pěkné výstavě Joe Mallen Memorial v Rakousku se těšíme na další událost - porod naší Noisettky, který se blíží mílovými kroky. Vzhledem k tomu, že bříško jí narostlo mnohem více než by se dalo očekávat, bude rodit pravděpodobně už koncem září. Držte nám palečky!

Srpen 2006

[25.08.2006] Dnešní návštěva veteriny potvrdila březost Noisettky. Doufáme, že zbývající měsíc proběhne zcela bez problémů a štěňátka se narodí začátkem října bez sebemenších potíží :0)

Staffordshire Bull Terrier [15.08.2006] Mimáci jsou všichni v nových domovech. Naposledy jsme se rozloučili s Aalizou Belle, která nám v pondělí odlétala až do Vancouveru do Kanady. Máme ale čerstvé zprávy i fotečky, že vše proběhlo v pořádku a malá Aaliza už je u nových páníků "jako doma".

[05.08.2006] Minulý týden jsme vypravili Allow me a Alpacha do Finska. Přesto že jsme se moc těšili na jejich páníky - Ellu a Jarma z ch.s. Magicpower´s, nakonec slzičky při loučení ukáply. Ostatně jako všem, kteří už si tento pocit zažili. Allowinka bude bydlet přímo v Helsinkách a Alpacho se stěhoval asi 100 km od tohoto krásného hlavního města do jedné prima rodiny.

Červenec 2006

Staffordshire Bull Terrier A už máme o jedno psí miminko méně. Poslední červencový víkend odjel se svými novými páníky náš krasaveček Amulet - a to do Slovinska. Moc nám už teď chybí, ale malou "náplasti" na smutek jsou jeho noví páníci, kteří jsou moc milí a příjemní lidé.

Víkend byl hektický nejen kvůli odjezdu Amuletka, ale také proto, že jsme kryli naší Noisettku. Do toho ta úmorná vedra a večer jsme všichni padli únavou. Jak bylo krytí úspěšné - uvidíme po 25. srpnu, kdy půjdeme na sono.
Týden na to si Catrin a Kristerem ze Švédska odvezli i Aboo-Baboo. Doma už na malou Abušku čekají také nějaké stafínky, takže se ji snad nebude stýskat po "starém" domově a sourozencích.

Červen 2006

Staffordshire Bull Terrier Tenhle měsíc začal opravdu nádherně: 3.6. se Betince narodila štěňátka - 3 holčičky a 2 chlapečci. Všichni měli téměř totožnou váhu 300 g. Jsou zdraví, včetně maminky. Beti je skvělá máma a super pečovatelka.

Květen 2006

Staffordshire Bull Terrier 1. května k nám přibyla stafbulinka Filoménka z finské chovatelské stanice Magicpower´s. Narodila se 5.3.2006 mamince Anni (Magicpower´s Catastrofes Co) a tatínkovi Boomerovi (Powerpaws World Acclaim), který je importovaný z Austrálie. Nechtěli jsme, aby nám ji poslali samotnou v nákladovém prostoru letadla, proto jsem si o víkendu pro prcka zaletěla. Ukázalo se, že to byl moc prima nápad, protože Ellu i Jape jsou velmi přátelští a pohostinní lidé. Pobyt byl opravdu zážitkem, protože jsme mohla poznat jednak krásu Helsinek a jednak jejich krásné psy - Spika, Wigwambam a Pahu.

Cesta zpět byla velmi klidná. Je až neuvěřitelné, že Fila spala z Helsinek až do Ostravy :0) Nicméně ihned po procitnutí se ve dvě ráno změnila z hodné stafinky na dračici. Už jsme si mysleli, že nám dali úplně jiné plemeno, ale nezklamala a ukázala se jako správný stafík.

Duben 2006

Staffordshire Bull Terrier O víkendu jsme kryli Betinku naším Keníkem, takže bylo o "zábavu" postaráno. Doufali jsme, že by mohlo vše proběhnout v pohodě a nemýlili jsme se. Kenďa se ukázal jako správný krycí pes, moc se s tím nepáral a během půlhodinky jsme si mohli už připít na úspěch.

Tímto jsem chtěla moc poděkovat naší milé přítelkyni Katce, která nám ochotně pomáhala (ch.s. Pastaff Legion - odtud pochází Keníkův taťka Denim) Ukázalo se, že ve "třech" nám to šlo skvěle :0)

Březen 2006

Staffordshire Bull Terrier A zase sněží. Jak to vypadá, tak se toho sněhu nezbavíme. Alespoň teploty se pohybují okolo nuly, proto můžeme chodit častěji na procházky - dneska jsme se brodili sněhem asi hodinu a půl. Paráda! Pomalu se také připravujeme na "jarní štěňátka od Beti a "podzimní" od Noisettky, jelikož hárání postihlo obě holky najednou :0) Ale na miminka se můžete těšit teď pouze po Betince, kterou budeme nakrývat koncem března, začátkem dubna.

Únor 2006

ICh. Canny Girl Happy Duet 7. února se narodila krásná štěňátka hrdé mamince ICh. Canny Girl Happy Duet a našemu Keníkovi - 1 chlapeček a 3 holčičky. Přejeme zdravíčko a novým páníkům hodně radostí s jejich štěňátky. Všechna miminka jsou zdravá, krásná a už mají nové domovy. Moc se těšíme, až nám doma také budou kvíkat štěňátka po Betince a Keníkovi. Snad to bude brzy.

Leden 2006

Aggi Dne 11.1. 2006 odpoledne odešel po delší nemoci náš dlouholetý přítel, společník a neúnavný bojovník čivava Aggi.

8.dubna letošního roku by se dožil 12 let. Aggičku, vstoupil jsi do našich srdíček a už navždy tam zůstaneš.

Ken Takovou sněhovou nadílku nepamatujeme! Moc nás to baví dovádět ve sněhu. Občas si zahrajeme na pštrosy - především já, Keník, zaryju hlavu hluboce do sněhu a hledám tam cosi zajímavého, ani nevím co. Hlavně že se mohu "potápět".

Bohužel Betinka si dává na čas s háráním, takže krytí se nám posune, což nás moc mrzí. Na štěňátka se už hodně těšíme a také bychom chtěli udělat konečně radost těm, kteří na ně čekají.


(Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte všechny odstíny šedé, případně si přenastavte monitor.)

© Slade Czech 2004 [ Staffordshire Bull Terrier Kennel ]