Slade Czech - chovatelská stanice plemene Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Novinky 2009

Aquatrainer a Vilibald

Prosinec 23 2009
Moc rádi bychom poděkovali veterině pana doktora Poláka, který po našem vysloveném přání mít aquatrainer u nás na Havířovské klinice ho opravdu koupil. Pejsci "chodí" na pohyblivém "chodníku" s variabilní rychlostí. Cvičením lze zamezit či alespoň zmírnit atrofii svalů, která může vzniknout následkem úrazu nebo chirurgického zásahu. Aquatraining je velmi účinným ošetřením pro:

- Rehabilitaci svalů, vazů a šlach po chirurgickém zásahu, úrazu nebo nemocí
- Koordinační cvičení v neurologických případech
- Regulované cvičení ve zdolání obesity
- Rehabilitaci ortopedických potíží
- Regulované cvičení pro kardio-vaskulární rehabilitaci
- Pravidelný fitnes cvičení

Jacko Torostaffies Slade Czech v Brazílii

Prosinec 04 2009
4.12.2009 odletěl vě svých 4 měsících do Brazílie náš pejsek z vrhu "J" (Filomenne NoYap Magicpower x British Steel Dejavu) - JACKO TOROSTAFFIES SLADE CZECH.

Páníčka Hudsona známe několik let, takže víme, že se bude mít jako v bavlnce.

Novinky z Dánska

Listopad 23 2009
První úspěch už zaznamenalo štěňátko po naší Filoménce, narozené letos v srpnu - pejsek JANEIRO AMAZING SLADE CZECH, který žije v Dánsku: Best Puppy in Breed + BIS4 BABY.

Moc gratulujeme k první a hned úspěšné výstavě !

Narozená štěňátka po Edíkovi

Říjen 23 2009
Dnešní den byl zajímavý hned dvakrát: Jednak jsme nakryli úspěšně Betinku Eduardem, takže se štěňátka narodí pravděpodobně přesně na Štědrý den. Druhá velká událost je ta, že náš Edík se stal dnes poprvé tatínkem. O to více jsme rádi, že jeho první fenečka ke krytí byla náš odchov po Betince - Clothilda Wow Slade Czech. Narodilo se 7 miminek, 2 fenečky a 5 pejsků. Z toho jsou tři zlatí :) Tento vrh bude odchován na naši stanici Slade Czech, vyrůstat budou ale ve svém domově na Hané.

Vilibaldův špatný den

Říjen 18 2009
Před týdnem jsme si prožili všichni peklo: náš anglický import Vilíšek si zlomil při skoku z postele nohu, ale tak špatně, že z toho je tříštivá zlomenina pažní kosti včetně kloubu. Naplánovala se operace, na kterou se přizval specialista v oboru ortopedie a chirurgie doktor Milan Dvořák z Brna. Jsme moc rádi, že k této operaci přijel a spolu s naším panem doktorem - ortopédem a chirurgem - Josefem Polákem, odvedli perfektní práci. Zda byla operace úspěšná natolik, aby Vilík vůbec nekulhal, se pozná za pár měsíců, během kterých bude muset pravidelně doma rehabilitovat.

Musím říct, že pár hodin po operaci ale na něm nebylo vůbec poznat, že by ho něco trápilo - jen nožka v obvazu prozrazovala, že něco není jak má... Byl veselý, měl chuť k jídlu, jen to omezení v pohybu mu bránilo opět skákat:) Tak doufejme, že se mu nožka co nejdříve zahojí a bude moci dohnat všechny lumpárny, které teď provádí Sofi a Apolenka bez něho:)

Světová Výstava psů, Bratislava

Říjen 09 2009
Zúčastnila se Apollanka, Emilka a Eduard. Api - byť dostala moc hezký posudek, obdržela známku VD ve třídě otevřené, Emilka se bohužel nechtěla vůbec vystavovat, protože do kruhu musela nastoupit s kamarádkou a vzhledem k její závislosti na mé přítomnosti odmítla chodit, takže známka Dobrá. Já jsem vystavovala v mezitřídě Eduarda, a to s výsledkem: Výborný 4!
Jsme moc pyšní na tento výsledek, protože i Edíkova maminka, naše Filoménka, je Světová vítězka z Polska v roce 2006 - kdy vyhrála svou třídu 6-9 měsíců a navíc porazila pejska o Best World Puppy:).

Judges:
Males: Shamil Abrakimov, Russia
Females: Stefanescu Cristian, Romania

Pes - přítel člověka

Říjen 08 2009
Fotografická výstava Antonína Malého s názvem Pes-přítel člověka je dalším pokračováním fotografických výstav, ve kterých je hlavním fotografickým motivem PES. Momentálně probíhá již pátý ročník Czech Pes Photo 2009 v Galerii Portheimka na Smíchově až do 28.8.2009.
Název podzimní výstavy v Obecním domě je Pes-přítel člověka. Je inspirován kresbami paní Evy Šebíkové, se kterou autor spolupracuje na projektu charitativní akce na podporu vodících psů pro nevidomé. Velkoplošné tisky fotografií a digitálních manipulací vodících psů v kombinaci se známými osobnostmi českého společenského a kulturního života jsou hlavní částí výstavy. Vznikly ve spolupraci s Občanských sdružením Mathilda a jeho čestnou předsedkyní paní hraběnkou Mathildou Nostitzovou. Mimo paní hraběnky jsou to: Jiří Bartoška, Varhan Orchestroviš Bauer, Marek Eben, Miloš Forman, Václav Havel, Dagmar Havlová, Eva Holubová, Marta Kubišová, Lukáš Pollert, Karel Schwarzenberg, Zdeněk Svěrák a Jan Tříska. Na zahájení výstavy bude také prezentován identický kalendář na rok 2010, z jehož prodeje bude podporována výchova a výcvik vodících psů.

Obecní dům, 15.10.-15.11.2009, zahájení výstavy 14.10.2009 v 18.00 hod.

Club SBT Show, Austria, St. Pölten

Září 13 2009
V neděli pak jsme se vydali do 400 km vzdáleného St. Pöltenu v Rakousku, a to především kvůli anglického rozhodčího pana Jamie Mace. Posoudil nás takto:


Klubová výstava, Kolesa u Pardubic

Září 12 2009
Tento víkend by náročný pro nás i naše pejsky, protože jsme absolvovali dvě výstavy během jednoho víkendu - hlavně kvůli možnosti být posouzeni zahraničními rozhodčími,a to:

Ludmila Chistyakova (Rusko), posuzovala pejsky a fenečky pak B. Deres (Švýcarsko).

Naše odchovy - obě fenky po Beti:


Národní výstava, Norsko

Srpen 23 2009
Gratulujeme k moc pěkným výsledkům našemu odchovu po Noisettce - fenečce Gallant Princess SC (7 měsíců).

Zúčastnila se dvou Národních výstav o víkendu a po oba dva dny s výledkem, Výborná 2

Sofi & Sefi

Srpen 21 2009
Od 21.8. se budou na našich stránkách objevovat dva noví stafíčci - import Anglie: sourozenci z chovatelské stanice Albermarbull. Pejsek se jmenuje Albermarbull Blue Seraph (Sefinek) a fenečka Albermarbull Blue Divine (Sofinka). Sefin bydlí se svou páníčkou Ivou kousek od Brna, kde ho čekala už dvouletá stafinka Ebonka. Sofinka zakotvila u naší Apolenky a Vilíka, takže aspoň Sofii budeme mít "za bukem".

Fenečka je modrožíhaná, pejsek je bílý s modrým žíháním na hlavě. Rádi bychom, kdyby oba byli po uchovnění přínosem a okořenili chov modrých SBT u nás v Evropě. Děkujeme Amandě za tyto dva krásné stafíčky...

DUODANUBE Bratislava, 15-16.8.2009

Srpen 15 2009
Této prestižní dvoudenní mezinárodní výstavy jsme se bohužel nezúčastnili s našimi pejsky osobně, protože máme doma štěńátka po Filoménce. Nicméně nám velkou radost udělaly naše odchovy, a to po Noisettce pejsek GISMOND IDAHO SC, který v sobotu na maďarské rozhodčí paní Radvánszky Catalin obdržel známku Nadějná (třída dorost).

Této výstavy se zúčastnila i fenečka ICE CAPADE SC po naší Apolénce a Kenovi.Ta po oba dva výstavní dny - jak na maďarské rozhodčí, tak i v neděli, kdy posuzoval pan rozhodčí Polehňa - odnesla si z kruhu známku VN 1:) . Moc oběma gratulujeme, jsme na Vás i Vaše páníky pyšní:)

Novinky z Ruska

Srpen 04 2009
Noisetčini vnoučci v Rusku - po její dceři Jr.CH., CH. Russia: Dice Fay Slade Czech.

Děkujeme Irině za fotky, štěňátka jsou moc krásná.

Narozená štěňátka

Srpen 03 2009
Dnes nám Filoménka piřvedla na svět 5 krásných zlatých štěňátek, jednu holčičku a 4 chlapečky. Všichni se mají čile k světu, krásně přibírají a maminka Filuška je bedlivě střeží.

Import Anglie: Sheikastaffs Seen Ya Lookin' - "Vilibald"

Červenec 27 2009
Pondělí 27.7. znamenalo pro naši smečku nový přírustek v podobě bílo-zlatého pejska Vilibalda, oficiálním jménem Sheikastaffs Seen Ya Lookin'.

Přivezla jsem ho z Anglie, z chovatelské stanice Sheikastaffs.
Po přespání v hotelu Hilton, který mne jako jediný byl schopen ubytovat s pejskem, jsme brzy ráno vyrazili na letiště. Dvouhodinový let z Manchestru do Prahy Vilík prospal a tam už na něj čekala jeho starší "sestra" Apollanka, s kterou bude vyrůstat u naší kamarádky Aly a Vlastíka.
Už teď jsou spolu nerozlučná dvojka a je vidět, že Apíkovi opravdu chyběl ten správný kámoš v podobě dalšího stafíčka:)

Vilibald

Červenec 9 2009
V červenci přibude do naší chovatelské stanice pejsek Sheikastaffs Seen Ya Lookin' "Vilibald", z ch.s. SheikaStaffs z Anglie. Všichni se moc na něj těšíme, nejvíce asi ale naše fenka Apola (zatím "jedináček"). Vilík bude bydlet s Api u našich přátel, kteří mají Apolu už od narození.

Doufáme, že Vilibald bude další krásnou "chlapskou" posilou v naší chovatelské stanici a díky této nové krvi budeme v budoucnu chovat na zajímavých rodokmenech.

Czech Pes Photo 2009

Červenec 7 2009
Galerie Portheimka pořádá již pátý ročník samostatné výstavy Antonína Malého - Czech Pes Photo 2009.

Autor letos vystaví jak některé své starší práce, tak také své nejnovější fotografie a digitální manipulace. Ve spolupraci s Občanských sdružením Mathilda a jeho čestnou předsedkyní paní hraběnkou Mathildou Nostitzovou vniká charitativní akce na podporu vodících psů pro nevidomé - fotografický kalendář na rok 2010.

Galerie Portheimka, Štefánikova 12, Praha 5. Zahájení 7.7.2009 v 17.hod. Otevřeno do 28.8.2009, vždy ve dnech úterý - čtvrtek od 12 do 17 hod.. Vstup volný.

Mezinárodní výstava v Brně & Mezinárodní výstava v Krakově v Polsku

Červen 27 2009

Speciální výstava SBTC CZ Rybníky u Dobříše

Červen 20 2009

SBT Open show Norway

Červen 10 2009
Zprávy máme tentokrát z Norska, kde máme dvě štěńátka po naší Noisettce: fenečku Gallant Princess SC a pejska Golden Rain SC.

Gallant Princess obsadila druhé místo z deseti zúčastněných fen, dále pak 5-té místo Nejlepší štěně (The Best puppy) a nakonec získala 5-té místo ze všech štěňat v Best in show (BIS) ! Pejsek Golden Rain vyhrál svou třídu (14 pejsků !), dále pak obsadil 4-té místo Best puppy! Rozhodčí: Mary Coble - Anglie Gratulujeme k tak krásným výsledkům přesně v den svého 4-tého měsíce! Jsme moc pyšní na naše odchovy - jen tak dál:)

Dodge Slade Czech

Květen 6 2009
Novinky k nám dorazily po víkendu z Norska, kde máme pejska Dodge Slade Czech (1,5 roku) po naší Noisettce a Falconovi. Na Národní výstavě vyhrál svou třídu: 1 místo, dále pak Nejlepší pes, Nejlepší v Rase (BIR), a 2 místo v Terrier Group (BIG) !
Posuzoval: Nils Molin, Švédsko.


Klubová výstava, Mladá Boleslav

Duben 11 2009
Tato výstava byla pro naše dva nejmenší stafíčky - Emilku a Eduarda - poslední výstavou nutnou pro uchovnění. Vzali jsme s sebou také jejich maminku FILOMÉNKU a taky Kačku Pavelkovou a její ENIGMA "Goldynku" - taktéž Filoménčinu holčičku. Všichni se předvedli perfektně, EMILKA sice výstavu protrpěla s hrůzou (nerada se předvádí), ale všechny holky nám udělaly radost a dostaly VÝBORNOU. Jsme rádi, protože ve třídách byla konkurence velká ...

Národní výstava, Ostrava

Duben 04 2009
Dnešní slunečný den byl super nejen pro jeden z prvních teplých dnů letošního roku, ale také úspěšný pro naše pejsky na Národní výstavě v Ostravě. P osuzovala paní rozhodčí Daňková:

  • Eduard Van Slade Czech, tř. mladých: Výborný 1, CAC
  • Emily Van Slade Czech, tř. mladých : Výborná
  • Filomenne NoYap Magicpower´s, tř. otevřená: Výborná 2, res. CAC

Také Filuščina dcera Enigma "Goldynka" obdržela známku Výbornou.

Gallant Princess & Golden Rain

Duben 01 2009
Gallant Princess Slade Czech & Golden Rain Slade Czech už jsou také v nových domovech - v Norsku, u svých páníků, kteří čekali téměř rok na svá miminka.

Gallant Dotey

Březen 30 2009
Tak se nám pomalu naše štěněcí smečka ztenčuje. Už nám odešla do nového domova naše krasavice Gallant Dotey, kde už na ni čekala její "starší sestřička" - fenečka Clothilda Slade Czech "Casey" (po naší Betince). Moc jim to spolu sluší.

Také Gismond Idaho je už u svých nových páníků, kteří na něj čekali přes půl roku a konečně se dočkali. Dále nás pak opustila nerozlučná dvojka při hraní: Gallant Princess a Golden Rain, kteří odletěli poslední březnový den do Norska do nových rodin. V obou případech mají majitelé už jednoho stafíčka doma, takže budou pokračovat v lumpárnách spolu s nimi.

Gulliver odletí do USA v půlce dubna, v 10-ti týdnech. Jeho nový páník také čaká docela dlouho a navíc se zamiloval do našeho březnového vrhu (rodiče: Apollanka a náš Ken) a posléze za ním přiletí i holčička Iesaminne Peri Slade Czech právě z tohoto spojení. Jsme rádi, že nám všichni zasíláte fotečky našich miminek v novém prostředí a informujete nás, jak se naše miminka mají.

Apollanka Penn-Staff

Březen 04 2009
Apolénka dnes porodila našemu Keníčkovi 3 holčičky a 1 chlapečka, všichni jsou zdraví a moc krásní.

První fotečky si můžete prohlédnout zde.

Dice Fay Slade Czech

únor 28 2009
Dnes jsme dostali báječné zprávy z Moskvy od naší Dice Fay a její majitelky Iriny. O víkendu se konala dvoudenní Cacibová výstava, jedna z největších v zemi. Naše Dice Fay Slade Czech se umístila více než Výborně. Nyní je Dice Šampion Ruska a RKF, tímto výsledkem se kvalikovala na CRUFT´S 2010 !

  • Sobota, 28.2.2009: Eurazia show 1 - 28.2.2009, (rank CACIB), junior class: CW, J-CAC, BEST JUNIOR, BOB!
  • Neděle 01.3.2009: Eurazia show 2 - 1.3.2009 (rank CACIB), intermediate class: CW, CAC, Best Bitch - CACIB!


Narozená štěňátka

únor 12 2009
Zcela nás překvapila naše anglická princezna Pritsim Getto romance /G.B./, která porodila 12.2.2009 devět zdravých štěňátek, 5 chlapečků a 4 holčičky. G.B.je nadmíru starostlivá a velmi si střeží svá miminka.

Narozená štěňátka

leden 30 2009
Dnešní den nám připravil radostnou událost: Noisettka porodila během dvou hodin 5 krásných miminek, 3 chlapečky a 2 holčičky. Všichni jsou v pořádku, pěkně papají, Noisettka je vyjímečná mamina:)

Apollanka Penn-Staff

leden 25 2009
Silvestrovské krytí Apollanky Penn - Staff s naším Keníkem se potvrdilo na sonu jako úspěšné, takže se štěňátka narodí Apolence začátkem března, k odběru pak budou okolo 20.4.2009. Barevně očekáváme štěňátka pouze černo-žíhaná.

Národní výstava Olomouc

leden 09 2009
Jako každý rok jezdíme na lednovou výstavu do sto kilometrů vzdálené Olomouce. Tentokrát posuzoval pan rozhodčí Dostál, který dbal především na zuby a hřbetní linii. Pokud pejsek - ať v dorostu nebo mladých - měl chybějící byť jen jeden zub, odešel s VD známkou. Musím vyzdvihnout to, že po každém pejskovi, kterému prohlédl rukama sám celou tlamičku a zoubky, pokaždé si otřel ruce vlhčenými ubrousky. Myslím, že se takových rozhodčích, v době psincových kašlů apod. nemocí, najde opravdu málo. Já toto zažila poprvé a mám z takového přístupu velmi dobrý pocit...

Posuzoval: Ing.Jaromír Dostál, DrSc. s těmito výsledky:

  • Eduard Van Slade Czech: VD
  • Emily Van Slade Czech: Výborná
  • Filomenne NoYap Magicpower´s: Výborná 1, CAC


Plánovaná krytí

leden 05 2009
Sono potvrdilo březost naší anglické importované fenečky Pritsim Getto Romance ("G.B"), štěňátka se narodí v půlce února 2009. Budou také geneticky čistá na L2HGA a HC, oba rodiče jsou testovaní.

V prosinci 2008 jsme nakryli naši Noisette Daffodil Yellow s krásným anglickým pejskem: Gallant Prince of Henfaes at Gallantstaff "Murphy". Štěňátka se narodí 2. února 2009. Budou geneticky čistá na L2HGA a HC - oba rodiče jsou testovaní na tato dvě genetická onemocnění.


(Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte všechny odstíny šedé, případně si přenastavte monitor.)

© Slade Czech 2004 [ Staffordshire Bull Terrier Kennel ]