Slade Czech - chovatelská stanice plemene Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Novinky 2011

Mezinárodní výstava psů Nitra

Listopad 20 2011
Dvoudenní Cacibovou výstavu v Nitře absolvovali naši miláčci Eduard, Spájinka a také mezi mopsíky se ukázala malá Muffinka ve třídě dorostu. V sobotu posuzovala sbt plemeno paní rozhodčí z Ruska : Jekaterina Senašenko

Výsledky:

Eduard Van Slade Czech: Výborný 3
Quo Vadis Slade Czech "Spy": VD
Bikini Mini Mira Canis "Muffi" - mops: VN
Quatrefoil Slade Czech: Výborný 2

Neděle, rozhodčí p. Torsten Himmrich, Německo:
Eduard Van Slade Czech: Výborný 2, res. CAC
Quo Vadis Slade Czech "Spy": Výborná 3
Bikini Mini Mira Canis "Muffi" - mops: VN

Tornado a Turbulence Zone, Vanity Star

Říjen 06 2011
Dnešek nám přinesl dvě novinky: odlétaly do Norska naše dvě miminka Tornado a Turbulence Zone po naší Gibince a Vilíkovi - poděkování patří paní Aleně a Vlastíkovi, kteří se zhostili předání štěňátek na letišti v Praze místo mne: právě v tuto dobu se totiž rozhodla porodit Filoménka jedinou holčičku : Jsme rádi, že i přes její váhu 410 g jsou obě fenečky v pořádku!

Narozená štěňátka

Září 24 2011
Dnes nad ránem mamince Noisette Daffodil Yellow a tatínkovi Sheikastaff Seen Ya Lookin´/"Vilibald"/ - import U.K. - se narodilo 7 štěňátek, z toho jsou 4 holčičky /tři zlaté, jedna žíhaná/ a 3 pejsci /dva žíhaní, jeden zlatý/.

Miminka jsou čistá na L2HGA a HC (maminka je testovaná v Anglii a tatínek je geneticky čistý). V případě zájmu o štěňátko z tohoto zajímavého spojení mne můžete kontaktovat mailem info@sladeczech.com nebo telefonicky +420 776 559 808

Plánovaná krytí

Září 04 2011
NOISETTE DAFFODIL YELLOW & SHEIKASTAFF SEEN YA LOOKIN´ /import U.K./
25.8.2011 sono potvrdilo poslední březost naší Noisette Dafodill Yellow /6,5 let/ a importovaného pejska z Anglie - Sheikastaffs Seen Ya Lookin´ /Vilibald/. Štěňátka se narodí okolo 25.9. a budou geneticky čistá na L2HGA a HC. Odběr: od půlky listopadu.

V případě zájmu zašlu více fotek rodičů, štěňátek z minulých vrhů - Nois nám dala už několik úspěšných pejsků i šampionů v zahraničí. S jakýmkoliv dotazem mne kontaktujte na 776 559 808 nebo mailem info@sladeczech.com


MAGICPOWER´S FILOMENNE NOYAP & JANIKASTCO JOHNNY BRAVO /U.K./
Krytí Filoménky proběhlo počátkem srpna a po prvním sonu jsme nedoufali, že by mohla být březí. Včerejší kontrolní sono /2.9./ nám ale březost potvrdilo, viděli jsme dva plody.

V tuto chvíli neberu na toto krytí rezervace vzhledem k malému počtu očekávaných štěňátek.

MVP Mladá Boleslav

Srpen 14 2011
Na tuto MVP jsme se vydali o den dříve a téměř tradičně trávíme večer u přátel Věrky a Pavla v Pardubicích. Za tuto možnost jim moc děkujeme.) Vystavovali se náš Eduard, Spájinka a Sofie a také některé naše odchovy. ...
Více zde

Krajská výstava Ostrava

Srpen 14 2011
Krásné počasí a jako vždy moc hezké prostředí Slezsko-ostravského hradu způsobilo, že se sešlo opět hodně pejsků na této každoroční výstavě. Pro naše stafíčky znamenala už rutinu, ale někteří měli dnes premiéru: Například naše dva nejmladší odchovy - Seize The Day Van ( Samantha) a Sascha Slade Czech, které se umístily se známkou Velmi nadějná 1 a 2 ve třídě puppy :) ...
Více zde

Narozená štěňátka

Srpen 07 2011
Dnes naše "Džíbínka" - Pritsim Getto Romance - porodila 6 roztomilých barevných miminek: 4 chlapečky a 2 holčičky. Všichni jsou zcela v pohodě a GBínka je skvělá máma.)

Tatínek Vilibald /Sheikastaffs Seen Ya Lookin´/ je velmi pyšný táta !

Nový import z UK - modrá fenka

Srpen 07 2011
Využili jsme nabídky importovat modrou fenku s čistě Valglo linií - KENTSTARS VALGLORY , volacím jménem "Brittany". Maminka je Valglo Arabella at Kylestaff, tatínek Valglo Tactician.

Brittany bude chována na stanici Slade Czech, bydlí ale u našich přátel. Děkujeme Helen za tuto překrásnou, rodokmenově skvělou, fenku.

Quintinus Slade Czech, 8 měsíců

ČERVENEC 25 2011
Quintinus Slade Czech, 8 měsíců - Norsko…Díky za fotky! Casper je opravdu nádherný!
(maminka: Filomenne NoYap Magicpower´s /import Finland/, tatínek: Zutar What a Cracker /import SA/.

Serafinne Slade Czech v novém domově

ČERVENEC 04 2011
Moc děkujeme paní Petře za usměvavé fotečky naší Serafínky (maminka Apola, tatínek Vilibald)!

Je vidět, že se holčičky s výcvikem nepárají. Přejeme hodně radostných chvilek !

Mezinárodní výstava psů Brno, červen 2011

ČERVEN 27 2011
Jsme rádi, že jsme Edíka přihlásili na tuto mezinárodku, protože zde získal svého 4 CACe v ČR a pro udělení šampiona České republiky nám bude chybět ještě jedna MVP. Zkusíme si ho ještě zasloužit na některé z výstav, pokud ho nebude mít - budeme ho milovat i bez titulu:) Edíškovi gratulujeme za perfektní předvedení se! Posuzovala paní Olga Hrabáková.

Slečna mopsinka

ČERVEN 22 2011
Nový člen v naší rodině SLADE CZECH - feňulka mopse, importovaná z Polska ze stanice Mira Canis. Jmenuje se BIKINI MINI Mira Canis, ale je to takový náš malý uzlíček, že jí říkáme " MUFFINKA". Myslím, že se stafíčky nebyl problém se sžít ani v nejmenším, řádí zcela stejným tempem, jako oni: Fotogalerie zde.

Klubová výstava - Kolesa u Pardubic

ČERVEN 12 2011
Na výstavu jsme se moc těšili - a to také proto, že den předem se setkáváme s přáteli, ch. stanice Parstaff, kteří nám poskytnou azyl pro přespání (moc děkujeme). Letos jsme vystavovali Eduarda Van Slade Czech a 7-měsíční Spájinku - Quo Vadis Slade Czech, s těmito výsledky: ...

Novinky z Norska - Memfis Slade Czech, 15 měsíců

ČERVEN 07 2011
Poděkování patří Tanje do Norska za nádhernou fotku našeho Memfise, který je totálně odrazem svých rodičů: našeho Eduarda a naší Pritsim Getto Romance "G.B" :


Moc děkujeme za úžasnou fotku!

Nová kniha o plemenech psů, typu Bull - Bulteriéři

Květen 05 2011
tak jsou v této knize nazývána všechna plemena obecně známá jako teriéři typu Bull. Na základě dlouholetého studia původu a vývoje plemen bulteriérů přináší autor Martin Říha originální závěry nejen o skupině bulteriérů jako celku, ale i o každém jednotlivém plemeni: anglickém i irském stafordšírském bulteriérovi, anglickém standardním i miniaturním bulteriérovi, bostonském, americkém stafordšírském teriérovi a americkém pitbulteriérovi.

INTERNETOVÝ PRODEJ KNIHY BUDE ZAHÁJEN 28. 5. 2011

Velkoobchod a maloobchod značky EWJUL

Květen 05 2011
představujeme nabídku vysoce kvalitních a velmi žádaných pelechů, zhotovených z prvotřídních materiálů. Pelechy jsou vhodné pro všechna plemena. Patří k nejodolnějším na trhu, a to vzhledem k vysoké odolnosti použitých materiálů.
Internetový obchod značky EWJUL

Tak nám rostou!

Duben 28 2011
Děkujeme za fotky Emilčiných a Vilíkových miminek ve věku 3 měsíců, a to paní Martě /"Prodigy"/, Tanje /"Power Of Love", Norsko/ a také dalším páníkům z Norska, kteří nám zaslali miminka-pejsky po naší Filoménce, ve věku cca 5 měsíců: Quintinus , Quantanamera, Quasqai a Quatrefoil.

Narozena štěňátka

Duben 12 2011
Z 11. na 12. 4 se naší Apolénce a tatínkovi Vilíkovi po 4 hodinách porodu narodilo 8 barevných krásných zdravých miminek – 6 holčiček a 2 chlapečci. Posíláme jim pusinky k tetě Aleně, kde všichni vyrůstají.

Národní výstava Ostrava

Duben 09 2011
Zúčastnil se náš Eduard a premiéru měla naše Spájinka (Quo Vadis Slade Czech) ve třídě puppy :

Eduard Van Slade Czech, třída otevřená: 1. Místo – Výborný, CAC
Quo Vadis Slade Czech, třída štěňat: VN 1
Rozhodčí: pan Václavík

Modrá štěňátka narozena

Duben 06 2011
6.4.2011 se naší Sofince narodilo 7 zdravých modrých miminek !
Z toho máme 4 chlapečky a 3 holčičky.
Sofinka je velmi pozorná mamina.

Mezinárodní výstava Katowice, Polsko

Březen 18 2011
Na tuto jednu z největších polských výstav jsme přihlásili pouze Edíka /otevřená třída/. Po delší době jsme jely opět s Katkou z Pastaff Legion kennel a její fenečkou Elle PL. Rozhodčí byl ze Španělska, p. Martinez Carlos de Guinea. Preferoval velmi malé pejsky, pohyb až tak neposuzoval.

Eduard skončil s VÝBORNOU, za to Katčina fenka Elinka vyhrála celou výstavu: CWC , The Best Junior, BOB ! Holky, ještě jednou velká gratulace.

Zasílání chlazeného sperma

Březen 06 2011
Od letošního roku naše veterinární klinika Life v Havířově poskytuje možnost zasílání chlazeného spermatu po celé ČR a v podstatě kdekoliv do celého světa. Osobně tuto metodu využívám od r 2007 u svých feneček zasláním zchlazeného spermatu ze zahraničí . Je vysoce spolehlivá, snižuje riziko transferu pohlavně přenosných nemocí, ale především je pohodlná: a to nejen pro majitele, kteří ušetří 3-5 dnů / jenž se běžně potřebují k nakrytí feny/, ale také je komfortní pro fenku, která není ve stresu z dlouhého cestování. Navíc tato metoda je vhodná pro bojácnější či naopak divočejší fenečky nebo pro nezkušené chovatele. Životnost odebraných spermií je garantována 5 dnů. Samotná inseminace na klinice zabere pak max hodinu /vyšetření zchlazených spermií, zahřátí na požadovanou teplotu, inseminace, stimulace feny/.

V případě zájmu o krytí chlazeným spermatem naším Kenem, Edíkem nebo Vilibaldem, mne můžete kontaktovat telefonicky nebo mailem. Ráda zodpovím veškeré dotazy, které mohu, odborné otázky pak můžete probrat s našimi veterináři, kteří mají s touto procedurou několikaleté zkušenosti.

Očekáváme modrá a barevná štěňátka !

Březen 04 2011
Dnešní sono ukázalo březost u dvou našich feneček: Sofinky /, import Anglie/ a Apolénky / import Polsko/. U každé jsme viděli 4-5 štěňátek. Moc se těšíme na na náš první modrý Sofinčin vrh, ale zároveň také na Apolénčina miminka, kde očekáváme celý vrh tzv "kraviček" - bílo/zlatých, bílo/žíhaných miminek !

Štěňátka se oběma fenečkám narodí v první půlce dubna. V případě zájmu o štěňátko z naší ch.s. nás prosím kontaktujte mailem info@sladeczech.com nebo telefonicky 776 559 808.

JUNIOR ŠAMPION Nissan Of Road Slade Czech

Únor 27 2011
Nissan Of Road Slade Czech dosáhl titulu Junior Šampion Ruska /11 měsíců/!

Na dnešní Národní výstavě v Novosibirsku (rozhodčí paní Gavrilova) dostal známku a ocenění: Výborný, CW, JCAC, Nejlepší Junior, BOB, BISJ - 4, BIG - 1, BIS - 4!

MVP Brno

Únor 07 2011
Z této dvoudenní Cacibové výstavy jsme se zúčastnili jen sobotní "show". Posuzovala rozhodčí pí. Pablaka Inese (Lotyšsko). Těžko se vyjadřovat k posuzování - to nám nenáleží, akorát by měl rozhodčí znát standart plemene, které posuzuje, na jedničku. Pak by se mu nemohlo stát faux pas, že posoudí psa bílo-modré barvy jako "játrového" - viz pejsek Albermarbull Blue Seraph, který má již CACJce i CACe od jiných rozhodčích. Od paní Pablaky dostal dostatečnou /ale jinak s krásným posudkem/

Další výsledky :

- Eduard Van Slade Czech, třída otevřená: Výborný
- Face To Face Slade Czech, třída otevřená: Výborná 1, CAC !
- Lucianna Toy Slade czech, tř. mladých: Výborná
- Image Maker Slade Czech, mezitřída: Výborný
- Nemo Cpt. Slade Czech, tř. mladých: Výborný
- Nightfall Slade Czech, tř. mladých : VD

Sofi & Leo

Únor 05 2011
Během víkendu 5-6.2.2011 byla nakryta naše Albermarbull Blue Divine "Sofi" modrým pejskem s perfektním rodokmenem: Blue Leo Diabielski Usmiech.
Moc děkujeme Justýně za možnost nakrytí. Předpokládáme kvalitní vyjímečný nepříbuzný vrh, štěňátka budou čistá na L2HGA a HC.

Nissan Of Road Slade Czech

Leden 31 2011
Další úspěch našeho Nissana of Road SC v Rusku: JCAC, Best Junior, BOB, BIG - 2 : Rozhodčí: Ovsyannikov Y.
Tatínek Eduard a maminka Apollanka jsou na něj právem pyšní : Jen tak dál!
/Foto: Best in Group: 2/

Quo Vadis Slade Czech

Leden 19 2011
Tato překrásná holčička po naší Filoménce /import Finsko/a pejskovi Zamu /Import Jižní Afrika/ - "Spájinka neboli jednoduše Spy" - je naším novým členem - odchovem ch.s. Slade Czech.

VI. Hanácká národní výstava 2011, Olomouc

Leden 08 2011
Každoročně navštěvujeme tuto výstavu vzhledem k blízkosti : Ostrava - Olomouc = 100 km. Letos posuzoval pan rozhodčí Polehňa, dle typů, co nechával vyhrávat, se mu líbili pejsci mohutnější, a to doslova od hlavy k patě. Výsledky našich pejsků a odchovů:

- Eduard Van Slade Czech, třída otevřená: VÝBORNÝ 4
- Albermarbull Blue Seraph, mezitřída: VÝBORNÝ 1, CAC
- Albermarbull Blue Divine, mezitřída: VD
- Image Maker Slade Czech, mezitřída: VÝBORNÝ 2, res. CAC

Všem gratulujeme - i páníkům, kteří je předvedli perfektně


(Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte všechny odstíny šedé, případně si přenastavte monitor.)

© Slade Czech 2004 [ Staffordshire Bull Terrier Kennel ]